Alina Elena Bercu la 20 de ani

Copilul-minune Alina Elena Bercu a împlinit pe 9 februarie 2010 ... 20 de ani! Nu mai este asadar un copil, este o tânara pianista preocupata în continuare de frumusetea muzicii, de proiecte ambitioase si de o evolutie profesionala constanta.

La multi ani, Alina Elena Bercu!

Va multumesc din inima! Este un cadou minunat pentru mine sa stiu ca cei dragi mie, ca dumneavoastra, cei de la Societatea Româna de Radiofuziune, sunteti alaturi de mine în astfel de momente frumoase. Este cel mai frumos cadou si va multumesc înca o data din suflet!


Ce face Alina Elena Bercu la 20 de ani?

Suna ciudat 20 de ani, nu-i asa? Mi-aduc aminte cum la 10 ani intram pentru prima data la dumneavoastra în studiouri, si parca au trecut câteva secunde, n-as spune ca s-au dus 10 ani! Astazi este o zi ca toate celelalte pentru mine. Studiez, ma pregatesc pentru proiectele ce urmeaza. Dupa cum stiti, eu sunt acum la Weimar, în anul al III-lea la Academia de Muzica "Franz Liszt", la clasa domnului profesor Grigory Gruzman care este absolut minunat. Am învatat foarte, foarte multe lucruri de la domnia sa si este o onoare pentru mine sa am asa un profesor extraordinar. În privinta proiectelor mele, am sa încep prin a va povesti despre un proiect deja finalizat. Este vorba despre un CD cu violonistul Ilian Gârnet din Chisinau, iar pe baza acestei înregistrari am avut si o serie de concerte în Belgia, în luna ianuarie, iar în luna aprilie vom repeta aceste concerte, tot în Belgia.


Ce cuprinde CD-ul realizat împreuna cu Ilian Gârnet?

Grand-Duo de Schubert, Sonata a III-a de Ysaye si Sonata a III-a de Brahms. Duo-ul cu Ilian este foarte, foarte frumos. Îmi place foarte mult muzica de camera. Ma bucur si îi multumesc lui Dumnezeu ca am avut asa o ocazie frumoasa sa întâlnesc un violonist de calibrul lui Ilian. Am foarte multe de învatat de la el, din experienta lui si este ca un frate pentru mine. În lunile martie-aprilie voi avea câteva concerte în tara cu maestrul Misha Katz si voi cânta Concertele nr.3 de Prokofiev, "Jeunehomme" de Mozart si nr.2 de Rahmaninov. În afara de aceste proiecte pe care le-am amintit, exista si altele, dar prefer sa ramâna surpriza.


Interviu realizat de Monica Isacescu