Libraria cu muzica

Radio România Muzical si Librariile Humanitas au demarat pe 15 octombrie ora 17.30, un proiect comun. La Libraria Humanitas Kretzulescu a avut loc un recital care a cuprins atât jazz, cât si muzica clasica, amintind tuturor celor prezenti ca sloganul postului nostru este "classic, jazz and more".

În "libraria cu muzica" i-am putut asculta, pentru început, pe saxofonistul Nicolas Simion si chitaristul Sorin Romanescu, care ne-au încântat cu compozitii si improvizatii pe teme de Mozart sau Bartok, dar nu numai. Muzica a fost una plina de caldura si nu am putut sa nu remarc contrastul dintre seninatatea lui Nicolas Simion si concentrarea serioasa a lui Sorin Romanescu. Cei doi s-au completat si comunicarea dintre ei a dat nastere unei atmosfere relaxate, prietenesti.

A urmat recitalul sustinut de tânarul chitarist Tudor Niculescu-Mizil, care a interpretat atât lucrari arhicunoscute precum "Adelita" de Francisco Tarrega, cât si o piesa semnata de un autor român contemporan, Catalin Stefanescu, intitulata "Dans evreiesc".


Prezentatoare a fost Cristina Comandasu - Redactor sef adjunct al postului Radio România Muzical, care în micile pauze dintre lucrari ne-a recomandat carti care au ca subiect muzica. Printre acestea s-au numarat volume din colectia "Contrapunct" si cartea "Muzicofilia" de Oliver Sacks.
Seara a fost frumoasa si calda. Cum putea fi altfel între carti, muzica si aburi de ceai?

Andra Ivanescu